Mijn naam is Marleen Laroy-Noordzij.

Met volle passie, enthousiasme en doorzettingsvermogen heb ik door het toepassen van mindfulness, het in contact komen met de emoties die me in beweging brengen en in het zicht krijgen op mijn relaties in mijn eigen gezin en cultuur weer geleerd dat juist met rennen, streven, zoeken en strijden het geluk niet dichterbij komt. Het opnieuw leren kennen van elk moment geeft mij de gelegenheid dichterbij mezelf te komen en te ontdekken wat ik eigenlijk altijd al wist: Bij mezelf ben ik thuis. Dit helpt mij om de uitdagingen van het dagelijks leven met rust, enthousiasme en in verbinding met mijn omgeving aan te gaan.

Ik ben blij dat ik heb mogen leren hoe ik dit aan anderen kan overdragen.

Vanuit mijn vak als psycholoog en systeemtherapeut hecht ik aan het werken met heldere methodieken. In de therapie en training werk ik met de evidence based programma’s: MBSR (J. Kabat Zin), MBCT (J.Williams en J. Teasdale) en het speciale programma MBCT for Cancer (T. Bartley).

Ervaringen van deelnemers


Na het overlijden van mijn moeder was ik even de weg kwijt. Het volgen van de training kwam als een geschenk uit de hemel. Ik vond het heerlijk om te volgen. Het heeft me gesteund in moeilijke tijden. Marleen was zeer gemotiveerd, betrokken, rustig en kundig. De inzichten die ik kreeg waren soms confronterend, maar verhelderend. Ik sliep altijd goed na de avond sessie. Ik dacht dat ik altijd al vol aandacht at. Ik ben geschrokken van de realiteit. Ditzelfde gold voor veel andere dagelijkse bezigheden. Een echte eye opener. De oefeningen zijn prettig om te doen. Heerlijk om op de smartphone te hebben. Marleen heeft een fijne stem om naar te luisteren. Het is een training voor het leven. Als je ervoor wilt gaan, open staat en leergierig bent valt er veel te ontdekken. (Ans Bekhuis. December 2015)Ik wilde graag leren beter met stress en stress situaties om te gaan. Om vanuit mijn gevoel en grenzen te handelen. Ik heb in de training direct leren ervaren dat ik zelf de sleutel ben tot mezelf.De training was intensief en heeft me wekelijks verrast. Ik ben blij dat ik het gedaan heb! Het was niet altijd makkelijk om me over te geven en mijn comfortzone te verlaten. Door actief tijd te maken voor de oefeningen heb ik ervaren dat ik best streng en oordelend ben naar mezelf én daarbij ervaren dat ik dit kan beantwoorden met open, aandachtig en vriendelijk zijn voor mezelf.” Ik ben tevreden over dat wat de training me gebracht heeft. Geurende de training heb ik voortdurend het gevoel gehad dat alles direct op mij van toepassing was. Het huiswerk en de oefeningen waren fijn om te doen. Het is fijn en nodig om ook na de training hier tijd en ruimte voor te blijven maken. Marleen is een leuk en bevlogen mens. Prettig en open in de omgang met een prettige stem. Ze is professioneel en goed in haar vak. Fijn om samen de training mee te doen. (Nanda K. Januari 2016)


Na een indrukwekkende persoonlijke ervaring kwam het volgen van een mindfulness training op mijn pad. Ik dacht dat ik zou leren om controle over mijn gedachten te krijgen. Maar er volgende een andere, verassende benadering. Ik heb geleerd te zien en te accepteren van dat wat er is. Marleen bood een sfeer van zorg, vertrouwen en veiligheid. Met deskundigheid en gevoel voor humor was er rust en overzicht. Uitleg, interactie met medecursisten en verschillende manieren van meditatie waren voor mij belangrijke onderdelen van de training. Vragen worden niet ingevuld, maar ik kreeg een andere benadering van mijn vraag mee. (Ellen T. 2015)


Ik wilde graag leren mijn eigen lichaam onder controle te houden bij spanning en ontspanning. Ik heb nog niet eerder zoveel aandacht gekregen van een trainer. Ik heb geleerd om mijzelf goed te verzorgen zowel geestelijk als lichamelijk. (Agnes van der Ploeg. mei 2016)


Mijn leven heb ik eens omschreven als ‘goede tijden-slechte tijden’. In de training heb ik leren om te gaan met de dingen in dit leven , ze te accepteren zoals ze zijn. Het geheel van de training was zingevend en verrijkend. Het heeft me inzicht gegeven en bewustwording van tijd. Het heeft me bewust gemaakt van het belang van aandacht schenken aan mijzelf” De trainer geeft de training met ziel en zaligheid . (Henk Folscher. mei 2016 )


Ik heb de training gevolgd om meer rust in mijn hoofd en lichaam te krijgen. Om mentaal sterker te worden. Het mediteren heeft me geleerd geconcentreerd te blijven luisteren. Om me niet te laten afleiden. Het was waardevol om te leren aandachtig proberen te leven en te kiezen voor de zorg mezelf. Om evenwicht in mijn dag te bouwen in actief en passief leven. De lengte van de oefeningen was soms moeilijk waardoor ik vermoeid werd. Vooral tijdens het oefenen op de avond. De trainer was begripvol, liefdevol en bood warmte in de persoonlijke benadering. Marleen geeft geweldige meditatieoefeningen. (A.T.A van der Zee-Nielen. mei 2016)

Instituut voor Mindfulness VVM_certificaat VMBN_logo_normaal VMBN_logo_normaal